fredag 14. november 2008

Litt om hvor vi bor


Vi leier en del av et hus som ligger ca 12 km fra Lucca sentrum. Huset ligger på en åsside. Stedet heter San Pietro A Marcigliano.

Det er virkelig vakkert her, med det karakteristiske Toscanske bølgende landskapet, sypresser, vakre vingårder og pitoreske hus tett i tett i de små landsbyene.

Lucca ligger sentralt plassert i Toscana med nærhet til sjøen og fjellet, og kort avstand til spennende steder som Pisa, Livorno, Firenze, Sienna, Pistoia, og Prato. Avstanden til Chianti, Montepulciano, Montalcino, Volterra og San Gimignano er godt innen rekkevidde for dagsturer.

Lucca sentrum er en sjarmerende middelalderby omkranset av en 4 km lang bymur. Det er trange brostensgater, koselige piazzaer, små elegante sko- og klesbutikker, vinbutikker, bakerier, og intet mindre enn 99 kirker.

Vi trodde det skulle bli roligere i Lucca når den varme årstiden nå er over, men vi ser nå at Lucca pulserer hele året. Lucca er en kulturby og det er stadig festivaler og arrangementer. Selv om det hver dag kommer busslaster med turister til Lucca, setter Luccheserne sitt preg på byen. Bakeren står og skravler med bokhandleren utenfor butikken , og nikker stadig til kjente som går forbi. Ciao Antonio - come stai?

Fakta: Avstander i området med bil: Lucca 15. minutter, Pisa: 30 kilometer. Firenze: 60 km. Siena: 110 kilometer







Ingen kommentarer: