onsdag 22. oktober 2008

Se opp for Tenuta di Valgiano høstet 2008


I september var vi på jobb. Knut Roar og Cecilie plukket, renset og ikke minst tråkket druer på en vingård rett i nærheten av der vi bor. Vinen fra Tenuta di Valgiano er veldig god, og den kan bestilles på polet i Norge. Det er vist ikke det store drueåret i år. Kvaliteten er bra, så det er kvantiteten de er misfornøyde med. Derimot blir det en veldig bra olivenhøst!

Drueplukking er særdeles trivelig, og stemningen stiger utover dagen. I lunsjen ble det satt en 5 liters flaske med vin fra nabogården på bordet, samt flasker fra Valgiano. Vi nordboere er jo effektive og målbeviste så vi kastet oss ivrig over druerankene etter maten, men vi la merke til at andre ikke helt fant frem til samme arbeidstempo. Vi beundrer italienerenes sjarme og sosiale legning.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Godt å høre at det gjøres et slag arbeid også! Og hvis dere da ikke drakk mere vin til lunsj enn det dere produserte gjennom dagen, er jeg virkelig imponert!

Ser dere har gummihansker under plukkingen....har man tilsvarende på føttene når man tråkker?

D:-)

Familien Ulseth sa...

Har ikke hatt så myk hud unner føttene på lenge. Hvordn var Roma?

c

Vidar sa...

Takk for sist, det var hyggelig. Vi rakk såvidt flyet (som gikk grytidlig) hjem til Norge fra Pisa. Sistemann i innsjekkingen. Gratulerer med blogg og opptil flere livstegn! Alt dere gjør virker forlokkende.