fredag 9. januar 2009

Roma og akasietresjampoen fra Bulgari

Læreren mente at skoleferien ble lang denne julen og la opp til studietur til Roma. I bilen på vei til Roma fikk barna en 3 timers teoretisk innføring i grusomhetene som skjedde på Colosseum. Det var blodige utredninger om slakting av 5000 dyr åpningsdagen år 79, hvordan gladiatorene kjempet, og hvordan publikum avgjorde sjebenen til den som falt, ved å vende tommelen opp eller ned. De fikk også presentert en rekke tall; Colosseum kunne romme 70 000 tilskuere, hadde 76 utganger, 80 drikkefontener, var 50 meter høy og målte 188 m fra ende til ende. Ikke rart forventningene var store da vi nærmet oss!

"Mamma, kan du gi meg akasietresjampoen?", kommer det naturlig fra Oscar, som tok seg en dusj etter første dags opplevelser i Roma. Det endte med suite på 4 stjernes hotell, mens eldstemann utbrøt; "Jeg får aldri bo på 5 stjernes hotell". Det er på tide den gutten begynner å tjene egne penger. Barna var veldig fornøyde med frokosten og tok for seg som om de var 3 voksne tømmerhuggere. Cecilie og Knut Roar har vært i Roma tidligere. Inntrykkene byen gir er så store at man trygt kan komme tilbake flere ganger.

Er det bare våre barn som prøver å fiske penger opp fra Fontana di Trevi?

1 kommentar:

Ståle de Lange Kofoed sa...

Så stilig Knut Roar! Husk å nyte hvert minutt. Det er lett for at det blir hverdager der også vet dere! Ser ut til at dere har det flott i hvert fall. Her er det snø og slaps om hverandre...
Kos dere
Hilsen Ståle de Lange Kofoed på Nesodden