onsdag 7. januar 2009

I år ble det julaften 2 ganger


Gresset er grønt og det er blomster i beddene, men det er ikke vanskelig å forstå at det er jul. Det blinker i alle regnbuens farger i palmer og oliventrær. Nisser i alle størrelser og julekrybber er stilt frem overalt i butikker og hager. Italienerne kan pynte til fest! Selv har vi juletrebelysning som kan blinke på 8 forskjellige måter, og vi begynner å like det. Juletreet, som kjøpes med røtter, og er plantet i en bøtte med jord, varer en evighet. Genialt!

Vi holdt julaften med farfar og naboene Aldo, Charlotte og Fausto på besøk. Vi hadde en tradisjonell norsk julaften. Men ribbe ble det ikke. Etter diverse godsnakk med vår velvillige lokale slakter endte vi opp med svinestek. Tror ikke han synes ribbe med fettsvor er noe bra mat.

25. desember ble det ny feiring hos Aldo og Charlotte med deres familie. Vi ble invitert til "pranso di natale" (julelunsj). Dette er den viktigste markeringen i julen for italienerne. Vi fikk en bevertning vi aldri har sett maken til. Mye og veldig god mat. Farfar var helt målløs over alle godsakene, og veldig mett alt for tidlig. Det er en kunst å spise bare litt av alt. Når du tror at du er i mål, og at det umulig kan komme mer mat, tar du som regel feil. Da kan det dukke opp paier, ost, frukt og dolce. Mamma Mia!

Charlotte er fransk og en svoger vi feiret med er fra Senegal. Rundt bordet går praten på italiensk, norsk, engelsk og fransk. Herlig!

Ingen kommentarer: